Bekrachtigingsritueel van je Magische Jaarlegging

Er is heel veel wat je kunt doen in deze tijd maar in dit bericht richt ik me op de jaarlegging.

Bepaal eerst met welk orakel- of tarot-deck je gaat werken en maak een plekje voor deze spulletjes. Een klein altaartje.
Misschien wil je even een kaars of waxinelichtje ontsteken en staar rustig in de vlam. Volg je adem in haar eigen ritme. Neem de tijd om even in te checken in je lijf. 
Hoe voelen je benen, je rug, je buik, je borstkas, je armen, je nek, je hoofd. 
Misschien komen er wel wat gedachten op die je even wilt opschrijven of waar je over wilt journallen. Neem ook daar even tijd voor. Even stilte. Even zakken. 

Vanavond tijdens deze moedernacht trek je de kaart voor de maand januari. (voor de oplettende lezer, ik had gisteren inderdaad geschreven dat je vanavond de jaarkaart zou trekken maar die doen we in de laatste avond. Dan ben je het hele jaar doorgereisd.)

Stem je af op de januari weken. Het moment waar 2024 nog als een lege bladzijde voor je ligt. Misschien weet je al een aantal afspraken. Als je een woord hebt dat je meeneemt 2024 in dan stem je ook daar op af.
Sluit je ogen. Haal nog 5 keer rustig, in je eigen tempo diep adem en schud dan de kaarten tot er een kaart komt uit rollen.
Deze leg je gesloten neer. (niet stiekem spieken 😉 )
Dan ga je slapen. Je kunt er voor kiezen om ook je dromen op te schrijven. Dit kunnen voorspellende dromen voor januari zijn. 
Ook houd je dan de volgende dag de gebeurtenissen in de gaten. Hierin kunnen ook boodschappen in verwerkt zitten. Als je je droom nog weet schrijf m dan op zodra je wakker word. En misschien wil je journalen over gebeurtenissen van de dag.

Morgenavond doe je dit ritueeltje opnieuw, dan afgestemd op de maand februari. 

24 december – kaart voor januari
25 december – kaart voor februari
26 december – kaart voor maart
27 december – kaart voor april
28 december – kaart voor mei
29 december – kaart voor juni
30 december – kaart voor juli
31 december -kaart voor augustus
1 januari – kaart voor september 
2 januari – kaart voor oktober
3 januari – kaart voor november
4 januari – kaart voor december
5 januari – jaarkaart 
6 januari – bekrachtigingsritueel. In dit ritueel draai je alle kaarten pas om. Zorg dat je 2 tot 3 uur kunt blokken deze dag in je agenda.

Ik hoop dat je een heel fijne kerstavond hebt en heel fijne kerstdagen.

Liefs Geertje

Scroll naar boven